Autoplanning helpt u op weg

 

Bijtelling lease-auto

Rijdt u in een lease-auto van uw werkgever? Dan geldt voor u de regeling 'privégebruik auto van de werkgever'. In het kort: uw werkgever moet een bedrag als loon in natura bij uw loon optellen voor het voordeel dat u heeft van het privégebruik van de lease-auto. Het bedrag dat bij uw loon wordt geteld, is de zogeheten bijtelling. Uw werkgever houdt over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) in. Uw nettoloon wordt dus lager. Uw werkgever hoeft over de bijtelling geen premies werknemersverzekeringen te betalen.
 
Benieuwd naar de bijtelling van úw zakelijke lease-auto?
Bereken online de bijtelling van uw lease-auto »
 

Rijdt u niet meer dan 500 privékilometers met de lease-auto?

Wanneer u met de lease-auto van uw werkgever per kalenderjaar niet meer dan 500 privékilometers rijdt, dan hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen. U moet wel overtuigend kunnen bewijzen dat u niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers.

Wilt u weten wat de fiscale waarde van uw auto is? Autoplanning vermeldt dit op de termijnfacturen. U kunt deze dus opvragen bij uw werkgever.

Voor meer informatie over alle fiscale regels omtrent uw leaseauto in 2020 kunt u deze digitale uitgave downloaden van Auto en Fiscus 2020.

Heeft u vragen over de bijtelling of de fiscale waarde van uw lease-auto? Bel 036 - 527 87 80, of mail naar sales@autoplanning.nl.