Een elektrische auto leasen, zakelijk bekeken 


Elektrisch autorijden heeft de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zakelijk een elektrische auto leasen heeft dan ook z'n voordelen.
 

Een elektrische lease-auto rijdt goedkoper

Zakelijke bestuurders die een elektrische auto leasen, betalen minder belasting. De Nederlandse overheid stimuleert duurzame mobiliteit. Daarom zijn elektrische auto's vrijgesteld van BPM en tot 2015 ook van motorrijtuigenbelasting. De bijtelling voor een elektrische lease-auto is lager dan die van benzine en diesel lease-auto's en bedraagt 4% over de fiscale waarde in 2015.

Bovendien is stroom goedkoper dan gas, diesel of benzine. Op stroom zit geen accijns.
 

Beter voor het milieu

Naast het financiële voordeel dat een elektrische auto leasen met zich meebrengt, is het beter voor het milieu. Elektrische auto’s produceren namelijk geen stikstofoxiden en fijnstof. Dat is met name op drukke verkeerstrajecten en in de binnensteden een groot voordeel. Bovendien veroorzaken elektrische auto’s minder geluidshinder, door de geruisloze motoren.
 

Hybride of plug-in hybride auto als lease-auto

Een hybride auto heeft naast een elektromotor ook een brandstofmotor aan boord. Op die manier kom je altijd op je plaats van bestemming. Sommige hybride auto’s hebben de mogelijkheid het accupakket bij te laden aan een laadpaal, de zogenaamde plug-in hybrides. Een groot voordeel van hybrides en plugin-hybrides ten opzichte van de elektrische lease-auto: de actieradius is veel groter.
 

Elektrische auto vraagt andere rijstijl

Elektrische auto's bieden veel voordelen, maar worden alleen optimaal benut als u uw rijgedrag daarop instelt en regelmatig bijlaadt. Er bestaan diverse instanties die trainingen aanbieden om het rijden in een elektrische auto optimaal te kunnen benutten.
 

Zo haalt u het meeste uit uw elekrtische lease-auto:

  • Probeer de auto zoveel mogelijk ‘rollend’ te houden door het rempedaal zo min mogelijk te gebruiken.
  • Ga bewust om met stroomverbruikers zoals airco en verwarming. Gebruik slimme apps om je lease-auto voor vertrek te koelen of te verwarmen, terwijl de auto nog ‘aan de stekker’ zit. Dit scheelt enorm in het verbruik.
  • Probeer op elektriciteit liever iets langzamer te rijden. Het brandstofverbruik kan gedurende een rit met een shelheid tussen de 100 tot 115 km/h al gauw 15% lager uitkomen, dan wanneer u bijvoorbeeld 130 km/h rijdt.
  • Gebruik de cruisecontrol zoveel mogelijk, ook binnen de bebouwde kom. Het is niet alleen een heel makkelijke manier op de snelheid gelijkmatig te houden, maar diezelfde gelijkmatige snelheid zorgt ook voor een lager verbruik.
 

Uw eigen laadpaal

Wanneer u zakelijk een elektrische auto least, kunt u niet zonder een goede laadoplossing. Zowel op het bedrijf als thuis voor de deur. Ook dat is bij Autoplanning zo geregeld: dankzij onze samenwerking met The New Motion, een toonaangevende leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto's.   
 

Meer weten over de elektrische lease-auto?

Heeft u nog vragen over de elektrische auto als lease-auto? Bel 036 - 527 87 80, of mail naar sales@autoplanning.nl.