Schade aan uw lease-auto? Zo bent u snel weer mobiel

Heeft uw lease-auto schade opgelopen en is de autoverzekering in het leasecontract opgenomen? Autoplanning zorgt voor een efficiënte afhandeling.
  • U doet binnen 1 werkdag melding met het online schade-aangifteformulier.
  • Na ontvangst van de melding neemt een schadehersteller contact met u op voor een afspraak.
  • Autoplanning regelt direct vervangend vervoer als dat in het leasecontract is opgenomen.

Eenzijdig ongeval » Meerdere betrokkenen »
 

Wat te doen bij diefstal?

Wanneer uw lease-auto gestolen wordt, hoeft u in Nederland niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. Het Aangifteproces Gestolen Voertuigen (AGV) is per 1 december 2014 landelijk ingevoerd. Op het AGV werken politie en verzekeraars samen. Dit betekent dat één telefoontje volstaat om de diefstal van uw lease-auto te melden bij zowel de politie als de verzekeraar. Uiteraard dient u ook Autoplanning op de hoogte te brengen van de diefstal.
 

Zo werkt de aangifte bij AGV

U belt het AGV op nummer 071 - 364 17 77. De medewerker van het AGV rondt eerst de melding voor de verzekeraar af en neemt vervolgens de aangifte voor de politie met u op. Beide worden vervolgens aan de verzekeraar ter beschikking gesteld.
 
Het voordeel van deze samenwerking is dat een gestolen lease-auto nu veel sneller (binnen 2 uur na melding) nationaal en internationaal staat gesignaleerd. Hierdoor kan er sneller gestart geworden met de opsporing en wordt de pakkans vergroot. Ook is de eigenaar dan niet meer langer dan nodig aansprakelijk.
 
Deze procedure geldt alleen voor in Nederland gestolen auto's. Is uw leaseauto in het buitenland gestolen? Dan dient u daar aangifte te doen. Met het proces-verbaal gaat u naar de politie in Nederland om een mutatie te laten aanmaken ten behoeve van het Nederlandse kentekenregister. Zodat de verplichtingen ten aanzien van het voertuig komen te vervallen.
 
Neem dezelfde dag of de eerst volgende werkdag telefonisch contact op met de schade-afdeling van Autoplanning (036 - 527 87 87 keuze 3).