Samen sturen op duurzaamheid met de Challenge Lease Tank Card


Als klant van Autoplanning kunt u de brandstofadministratie aan ons uitbesteden. U ontvangt dan onze Challenge Lease Tank Card geleverd door Travelcard. Travelcard is de grootste merk onafhankelijke aanbieder van brandstofpassen in Nederland. De brandstofpas van Travelcard is een universele pas die bij alle tankstations en oplaadpalen in Nederland wordt geaccepteerd. Bovendien is de pas voor meer geschikt dan alleen het afrekenen van brandstof. U kunt de pas ook gebruiken voor onder andere parkeren en carwash. Elke pas is zelf samen te stellen, u kiest wat de mogelijkheden zijn en waarvoor de pas gebruikt mag worden.
 

Challenge Lease Tank Card – Nationaal

Met de nationale Challenge Lease Tank Card kunt u bij elk tankstation in Nederland betalen. Ook bij onbemande tankstations kan de pas gebruikt worden. Uw leaserijders hoeven dus nooit om te rijden op zoek naar een tankstation. Afrekenen gaat altijd tegen de pompprijs.


Challenge Lease Tank Card - Internationaal

Kiest u voor de internationale Challenge Lease Tank Card dan kunt u terecht bij meer dan 45.000 tankstations door Europa. De tankstations waar u terecht kunt herkent u gemakkelijk aan het DKV-logo. Dit logo staat doorgaans ook aangegeven op borden langs de snelweg. Langs de Europese snelwegen zijn er ruim voldoende stations waar de internationale Challenge Lease Tank Card geaccepteerd zal worden. Ook het afrekenen van tol is mogelijk.
 

Elektrische auto opladen

Heeft u elektrische auto’s in uw wagenpark? Dan kunt u kiezen voor de Challenge Lease Tank Card (nationaal en internationaal) met handige laadsleutelhanger. Met de laadsleutelhanger kan overal in Nederland en België de elektrische auto worden opgeladen. Laden bij Fastned en verrekenen van laadtransacties thuis is mogelijk. De Challenge Lease Tank Card gebruikt u in dat geval enkel nog voor het afrekenen van andere transacties zoals bijvoorbeeld motorolie, parkeren of carwash.


Parkeren en Carwash

Voor nog meer gemak voor uw leaserijders kunt u ook de diensten parkeren en carwash activeren. Er zijn meer dan 1.100 carwash locaties in Nederland waar de pas geaccepteerd wordt. Parkeren op straat kan in meer dan 160 steden, hiervoor gebruikt u een app. Bij Qpark garages kan men in-en uit-rijden met de tankpas, een kaartje trekken is niet nodig.
De transacties voor parkeren en carwash worden samen met de brandstofkosten gefactureerd.

Challenge Lease: Verantwoord rijden loont!https://www.autoplanning.nl/media/LoveLoyals.png

Met Challenge Lease bieden wij een middel waarmee u maximaal inzicht verkrijgt in het rij- en tankgedrag van uw leaserijders en de mogelijkheid om tot wel €240,- per auto per jaar te besparen! Autoplanning wil samen met u sturen op duurzaamheid. Daarom hebben wij de Challenge Lease Tank Card geïntroduceerd. Hiermee kunnen uw leaserijders LoveLoyals sparen om in te wisselen voor mooie cadeaus.

Het unieke interactieve besparingsprogramma Challenge Lease beloont efficiënt rij- en tankgedrag. Het systeem rekent de besparingen uit op basis van de kilometerstanden die de leaserijder naar waarheid moet invoeren. Op deze manier streven leaserijders naar een zo laag mogelijk verbruik. De Tanklocator attendeert hen automatisch op de meest voordelige tankstations die op de route liggen. Tanken leaserijders daar, dan worden zij hiervoor beloond met LoveLoyals.


Slimme dashboards voor heldere management rapportage

Wij voorzien u van een inlog voor het wagenparkbeheerdergedeelte van Challenge Lease. U kunt inloggen op www.challengelease.loveloyals.nl en u wordt direct wegwijs gemaakt in het (be)spaarprogramma met alle bijbehorende voordelen
Als fleetmanager kunt u in uw online dashboard exact zien hoe zuinig alle leaserijders zich onderweg gedragen. Zo kunt u actief sturen om zelfs de meest ambitieuze besparingsdoelstellingen te realiseren.
 

 


Declareren

Mocht een leaserijder onverhoopt, om wat voor reden dan ook, niet kunnen afrekenen met de Challenge Lease Tank Card dan zijn zij ten alle tijden in staat om een declaratie in te dienen. Een instructie voor hoe uw leaserijders een declaratie kunnen indienen vindt u hier . Ingediende declaraties worden altijd aan de wagenparkbeheerder voorgelegd ter goedkeuring. Pas na akkoord van de wagenparkbeheerder zal Travelcard de declaratie uitbetalen aan de leaserijder. Het duurt maximaal 14 dagen, na moment van goedkeuring, alvorens het bedrag op de rekening van uw leaserijder is gestort.
 

Brandstofvoorschot

Autoplanning factureert elke maand een brandstofvoorschot. Dit voorschot is gebaseerd op de fabrieksnorm van het brandstofverbruik voor een auto van het desbetreffende merk en type. Dit voorschot wordt aan het eind van elk kwartaal verrekend met de werkelijke brandstofkosten. Indien blijkt dat het berekende voorschot niet afdoende is behouden wij het recht het voorschot aan te passen.